TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BO1-2022-00002 Belterületi utak fejlesztése és biztonságossá tétele Radostyánban

Kedvezményezett: Radostyán Község Önkormányzata
Projekt címe: Belterületi utak fejlesztése és biztonságossá tétele Radostyánban
Támogatás összege: 75 millió Ft
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai kezdete: 2023.05.01.
A projekt tervezett fizikai befejezése: 2025.12.31.
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BO1-2022-00002

A projekt bemutatása

A most induló beruházás célja a település belterületén a meglévő úthálózat fejlesztése, a közintézményeinek jobb megközelíthetőségének biztosítása, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településszintű közlekedésbiztonság növelése.
A fejlesztés során az Ady Endre utca és a Kossuth Lajos utca burkolatának felújítása valósul meg a kapcsolódó közlekedésbiztonsági elemekkel. A munkák magukban foglalják az útfelület előkészítését, új kopóréteg kialakítását és a meglévővel legalább azonos teherbíró padka építését. A nagyobb közlekedésbiztonság érdekében új KRESZ táblák, menetdinamika küszöbök, napelemes sebességradarok és egy forgalomtechnikai tükör elhelyezésére is sor kerül. A projekt során, az útberuházáshoz kapcsolódó infrastrukturális munkák részeként, az érintett utcák ivóvízvezetékének rekonstrukciója is megvalósul. A klímasemleges megoldások részeként két napelemes kandeláber elhelyezése is megtörténik a fenntartható közvilágítás elősegítése érdekében.
A projekt eredményeképpen a településen közlekedők számára korszerűbb és biztonságosabb belső úthálózat áll majd rendelkezésre.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül valósul meg.